Databasen har rundet 2000 produkter

Product 2000.png

Vi har netop nået over 2000 produkter i Nanodatabasen, hvilket gør det til den første database i verden der når over dette magiske nummer og den største produktbaserede database, der indeholder produkter med nanomaterialer og/eller produkter der hævdes at være baseret på nanoteknologi.

Produkt nummer 2000 der blev lagt i databasen var en hårbørste med indhold af nanosølv. Sølv på nanoform virker antibakterielt. Producenten skriver, at denne børste reducerer friktion og medfører blidere styling og børsten er dermed ideel til at forme, udjævne og afslutte frisurer, og er perfekt til tykt, fyldigere hår.

Nanosølv og dog også problematisk. Særligt er det vist, at det er skadeligt for vandmiljøet, men dansk forskning peger også på, at det kan skade menneskelige celler. Det skriver producenten ikke noget om, men databasen giver forbrugeren et overblik over, i hvilken grad produktet kan være skadeligt for mennesker og miljø. En sådan oversigt findes for alle produkter i databasen.

For mere information om produkt nummer 2000 kan du følge dette link http://nanodb.dk/en/product/?pid=4002 og for mere information om udviklingen i antallet af produkter i Nanodatabasen, se vores analysesektion http://nanodb.dk/en/analysis/