New project to assess the environmental risks of nanomaterials

Et nyt stort projekt, søsat af Miljøstyrelsen, skal undersøge de mulige miljøskadelige effekter af 10 specifikke nanomaterialer.

I blandt de valgte stoffer finder man nano-titaniumdioxid, som de fleste er eller har været eksponeret for via solcreme og maling, samt nano-sølv der bruges som bakteriehæmmer og som nogle måske er stødt på i forskelligt sportstøj. Også nano-kobber og carbon-nanotubes er blandt de mere ”kendte” stoffer, som skal undersøges.

Det er det hidtil største danske udbud på området, og COWI har vundet rettet til at udføre opgaven. Midlerne til projektet er taget fra en pulje på finansloven, som skal gå til såkaldte udredningsprojekter, der skal kortlægge, om nanomaterialer kan være skadelige for miljø og forbrugere i Danmark. Projektet løber frem til midten af 2015.


6-6-2013